top of page

Autoverzekering? Denk ook aan je passagiers!

Je auto heb je uiteraard goed verzekerd. Maar hoe zit het met de passagiers en de bezittingen die je aan boord hebt? Als die 'beschadigd' raken, kun je geen beroep doen op je autoverzekering.

persoon op elektische step

Zelfs als die schade buiten jouw schuld om ontstaat, is het vaak lastig of zelfs onmogelijk om de kosten ervan te verhalen. Een kleine schade is vaak nog wel te overzien. Maar wat als het om een serieus bedrag gaat, omdat er voor duizenden euro's bagage of andere dure spullen verloren gaan? Of als één van je passagier letselschade heeft?


Hier komen de ongevallen inzittendenverzekering en de schadeverzekering inzittenden in beeld. Maar welke van die twee moet je kiezen?


Hoe zit het bij letselschade?

Letselschade kan dan variëren van een kleine verwonding tot blijvende invaliditeit en zelfs overlijden. Een ongevallen inzittendenverzekering biedt in zo'n situatie financiële steun door een vast bedrag uit te keren als een inzittende van je auto lichamelijk letsel oploopt. De schuldvraag speelt hierbij geen rol.


Meer zekerheid bij schade

Een schadeverzekering inzittenden is over het algemeen iets duurder, maar wel veel uitgebreider. Deze aanvullende verzekering dekt naast letselschade namelijk ook schade aan bagage en persoonlijke bezittingen. Verder wordt de werkelijk geleden schade vergoed, wat jou nog meer zekerheid biedt.


Beste keuze

Welke verzekering de beste keuze is, hangt af van wat jij belangrijk vindt. Heb je vaak waardevolle spullen in de auto of wil je zeker weten dat alle eventuele schade is gedekt? Dan is een schadeverzekering inzittenden waarschijnlijk de beste optie voor jou. Wil je vooral zekerheid bij letselschade? Dan is een ongevallen inzittendenverzekering wellicht voldoende.


Veilig op weg

Twijfel je welke aanvullende autoverzekering het beste bij jou past of heb je een andere vraag over jouw (aanvullende) autoverzekering? Als je vertrouwde adviseur staan we altijd voor je klaar. Neem contact met ons op, maak gerust een afspraak of stel je vraag. Wij helpen je graag verder, zodat jij én jouw passagiers veilig en goed verzekerd op weg kunnen. die bij jou én jouw auto past.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page