top of page

Goederentransport. Hoe verzeker je dat?

Voor je werk gebruik je een bedrijfsauto of bestelauto. Die is er niet alleen om jezelf te verplaatsen, je haalt er ook goederen mee op bij een leverancier of vervoert er goederen mee naar klanten. Heb je dan meer nodig dan een bedrijfsautoverzekering?

inbraak bedrijfspand

Een bedrijfsautoverzekering is er uitsluitend voor jouw auto of bestelbus. Een WA-verzekering is verplicht om schade af te dekken die je bij anderen met de bedrijfsauto veroorzaakt. Voor schade aan de auto zelf ben je vrij om een beperkt casco verzekering af te sluiten. Of een allrisk verzekering als je een uitgebreidere dekking wilt. Maar een autoverzekering is er niet voor de spullen die erin liggen. Terwijl die toch veel waard kunnen zijn.


Schade en winstverlies

De goederen die zich in jouw bedrijfsauto bevinden, kun je het beste verzekeren met een eigenvervoerverzekering. Die biedt een dekking bij beschadiging, verlies of diefstal van handelsgoederen. Ook de gereedschappen die in de auto liggen zijn verzekerd. Naast de schade aan de goederen, kun je winst mislopen als gevolg van die schade. Ook daarvoor kan de eigenvervoerverzekering een vergoeding bieden. Je bent onderweg verzekerd maar ook tijdens het laden en lossen en als de bedrijfsauto met de spullen erin ergens geparkeerd staat. En de verzekering geldt in het buitenland vaak voor alle landen op de groene kaart.


Welke voertuigen en welke dekking?

Je kunt de eigen vervoerverzekering in één keer afsluiten voor al jouw bedrijfswagens of per type voertuig. De verzekering geldt dan voor alle voertuigen in die groep. De eigenvervoerverzekering kan dus ook gelden voor een aanhanger of voor een auto met open laadbak waarmee je goederen of gereedschappen vervoert voor jouw bedrijf. Maar de dekking is dan vaak wel beperkt en sluit bijvoorbeeld schade door diefstal en vandalisme uit. Ook zijn kostbare zaken zoals mobiele elektronica niet altijd verzekerd. Bespreek met ons daarom wat jij precies vervoert en wat je wilt verzekeren.


Liever transport uitbesteden?

Zelf goederen vervoeren van en naar jouw bedrijf kan financieel voordelig zijn en zorgen voor een goede band met leveranciers en afnemers. Maar als het transport toeneemt, gaan de kosten voor personeel, bedrijfswagens en opslagruimte omhoog, terwijl transport geen kernactiviteit van jouw onderneming is. Dan wil je het vervoer misschien liever uitbesteden aan een professioneel transportbedrijf. Jouw eigenvervoerverzekering kan dan vervallen, want het transportbedrijf zal een goederentransportverzekering hebben. Vraag wel expliciet naar de dekking en de voorwaarden van die verzekering en vraag ons of je dan zelf nog een aanvullende dekking nodig hebt.


Goederentransport gaat gepaard met risico’s op beschadiging, verlies en diefstal. Neem het zekere voor het onzekere en vraag ons naar de verzekeringsoplossingen die het beste passen bij jouw bedrijf. Neem daarvoor contact met ons op.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page